• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Rosberg: Dicséretes a Mercedes feltámadása

Forma-1 Hírek - Rosberg: Dicséretes a Mercedes feltámadása

Készült: 2015.szeptember.26 09:36 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Rosberg: Dicséretes a Mercedes feltámadása
Nico Rosberg dicsérettel illette a Mercedest azt követően, hogy a csapat kibérelte az első rajtsort a Japán Nagydíjra. A múlt hétvégi, szingapúri versenyen a Mercedest mindkét Ferrari és Red Bull megelőzte, Rosberg csak a negyedik helyen ért célba és ez volt a maximum, amit elérhettek.
De a Mercedes Suzukában visszatért az élre, Rosberg csapattársát, Lewis Hamiltont megelőzve pole pozíciót szerzett.

"Először is, nagyon örülök, nagyszerű nap volt" - mondta el Rosberg. "Jó volt visszatérni a nehéz, szingapúri hétvége után, újra a szokásos erőnket mutattuk. Ezért nagyon hálás vagyok. Megfordítottuk a helyzetet, optimalizáltunk mindent erre a pályára és nagyon elégedett vagyok mai köreimmel, nagyszerű pozíciót szereztünk holnapra."

Rosberg optimista, annak ellenére, hogy csak alig mehettek száraz pályán.

"Bízom benne, hogy az a utó jó lesz" - tette hozzá Rosberg. "Ahogyan mindenki más, úgy mi sem tudtunk tökéletesen felkészülni a szabadedzés során, így holnap még lehet néhány meglepetés, de bízom benne, hogy jó egyensúlyt találtunk. Délelőtt magas üzemanyag-terhelés mellett mentem néhány kört és az egyensúly rendben volt."

Hamiltonnak nem sikerült köridején javítania, miután Daniil Kvyat komoly balesetet szenvedett a Q3-ban.

"Ez nem igazán számít, de a második kör sokkal jobbnak tűnt" - mondta el Hamilton. "az első körben a 11-es kanyarnál elfékeztem magam, ezzel időt veszítettem és azt hiszem, az utolsó kanyarban is ez történt. Egészen jónak éreztem az utolsó kört, de örülök, hogy Kvyat épségben megúszta az esetet."

Belépés