• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton: Még nem tudom, mit jelent

Forma-1 Hírek - Hamilton: Még nem tudom, mit jelent

Készült: 2015.szeptember.27 07:55 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Hamilton: Még nem tudom, mit jelent
Lewis Hamilton a Japán Nagydíj megnyerése után elmondta, nem érzi még át mit jelent Ayrton Senna Formula-1-es győzelmi rekordjának beállítása.
Hamilton mercedeses csapattársát, Nico Rosberget a Japán Nagydíj rajtja után megelőzte és megnyerve a suzukai versenyt beállította Senna 41 futamos győzelmi rekordját.

A brit pilóta elmondta, a statisztikák elragadóak, de sokkal inkább az a fontos, hogy a Mercedesnek sikerült a csalódott szingapúri futam után feljavulnia.

"Nem tudom, ezt leírni. Nem érzem valódinak még. Fontos volt a visszavágás. A Ferrari hihetetlenül gyors volt az elmúlt versenyen és mi nem nyújtottuk a megszokott teljesítményt. Hátrányba kerültünk és utána idejöttünk. Kimagasló, amit a csapat csinált, az autót csodálatos volt vezetni ma."

Rosberg a második helyen ért célba, de 48 pont már a hátránya Hamiltonnal szemben és beismerte, Suzukában győznie kellett volna.

"Lewis őszintén szólva jobban rajtolt" - mondta el a német. "A kettes kanyar belső ívén volt és ehhez ragaszkodott. Majd nagyszerű harcot vívtam és visszaszereztem a második helyet. A negyedik hely nem lett volna elfogadható. Nagyszerű ez a csapatnak is, mivel sikerült Szingapúr után feljavulni. De győznöm kellett volna ma. Ez nem sikerült. A következő alkalommal újra megpróbálom."

Belépés