• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Horner: A Renault hátránya két-három év

Forma-1 Hírek - Horner: A Renault hátránya két-három év

Készült: 2015.október.07 18:33 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Horner: A Renault hátránya két-három év
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner figyelmeztetett, a Renault fejlesztéseit tekintve két-három évvel marad el a Mercedes és a Ferrari mögött.
A Mercedes a V6-os korszak bevezetése óta domináns teljesítményt nyújt, míg három győzelmével a Renault erőforrást használó Red Bull a második legjobb csapatként zárt 2014-ben.

Azonban a tél folyamán a Ferrari megelőzte a Renault-t és a francia gyártó helyzete oda vezetett, hogy a Red Bull úgy döntött, befejezi kilenc éve tartó együttműködésüket.

A Renault miután aláírta szándéknyilatkozatát a Lotus megvásárlásáról és marad a Formula-1-ben, de Horner elmondta, néhány évre szükség lesz ahhoz, hogy a csapat újra sikeres legyen.

"Az erőforrásokat érintő szabályváltozás óta egy teljesen más világban élünk" - közölte Horner. "Csak két motor van, amellyel harcolni lehet a futamgyőzelmekért és sajnos a Renault visszaesett. Úgy tűnik, legalább két-három évnek kell eltelnie ahhoz, hogy újra versenyképesek legyenek. Fizető félként ilyen hosszú várakozást nem engedhetünk meg."

A Red Bull még nem jelentette be jövőbeli terveit, a csapat vagy kivonul a sportból, vagy nagy valószínűséggel a Ferrari partnere lesz.

Belépés