• Motoros Hírek
  • Moto2 Hírek - Alex Marquez másfél szezon után nyert újra futamot

Moto2 Hírek - Alex Marquez másfél szezon után nyert újra futamot

Készült: 2019.május.22 08:51 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

Moto2 Hírek -  Alex Marquez másfél szezon után nyert újra futamot
A 2017-es Japán Nagydíj óta várt az újabb győzelemre a Marc VDS spanyolja, aki ezúttal kényelmes előnnyel aratott sikert. A dobogóra az egymással vívó Navarro és Fernandez állhatott még fel, a vb-éllovas Lorenzo Baldassarri bukott.
Jerez után Le Mans-ban is Jorge Navarro vághatott neki a pole-ból a Moto2-esek nagydíjának, de rögtön a start után többen is átugrották őt: Thomas Lüthi ragadta magához a vezetést Alex Marquez és Xavi Vierge előtt, míg némileg hátrébb Andrea Locatelli bukott az első sikánban. A második körben aztán a vb-összetettet a verseny előtt még vezető Lorenzo Baldassarri is elcsúszott, a helyettesként induló Mattia Pasini pedig már nem tudta őt kikerülni: előbbi olaszt hordágyon is kellett elszállítani a baleset helyszínéről.

Még a futam első szakaszában jártunk, amikor Lüthit elkezdték bedarálni az ellenfelek: Marquez és Vierge révén a Marc VDS párosa állt az élre, de az igazán nagy tempót a 18. helyről induló Simone Corsi mutatta, aki alig néhány kör elteltével egészen a második helyig kapaszkodott előre! A rutinos olasz Marquezre is közeledett, a nagy sietségnek azonban bukás lett a vége – ez viszont azt eredményezte, hogy a spanyol másfél másodperces előnnyel bírt az idő közben Navarro vezette üldözőkkel szemben.

Marquez dolgát az is könnyítette, hogy mögötte Navarro és Augusto Fernandez egymással is csatázott, előbbi ráadásul többször önállóan is elkövetett egy-egy kisebb hibát. Emiatt nem is tudtak jelentősen közelíteni Marquezre, aki így másfél idényt követően, a 2017-es Japán Nagydíj óta először tudott futamot nyerni – nem mellesleg a spanyoloknak is ennyit kellett várniuk az újabb sikerre. A második helyért zajló csatából Navarro került ki győztesen Fernandezzel szemben, míg mögöttük Brad Binder, Vierge és Lüthi futott be, a top 10-et pedig Bastianini, Schrötter, Lecuona és Bulega tette teljessé.

Belépés