• Motoros Hírek
  • MotoGP Hírek - Rossi: „Túl sokat veszítünk az egyenesekben”

MotoGP Hírek - Rossi: „Túl sokat veszítünk az egyenesekben”

Készült: 2019.május.22 08:56 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek -  Rossi: „Túl sokat veszítünk az egyenesekben”
A „Doktor” szerint főképp ezen a téren vannak lemaradásban a Hondával és a Ducatival szemben, ezért sem sikerült dobogóra állnia a Francia Nagydíjon.
Valentino Rossi az ötödik helyről indulva ötödikként is ért célba Le Mans-ban: a verseny nagy részében nem messze a Ducati triója mögött haladt, azok harcába azonban nem tudott beleszólni. Az olasz elmondása szerint ez elsősorban a Yamaha végsebességbeli hátrányának köszönhető: a 40 éves versenyző valóban az egyik leggyengébb volt ezen a téren a mezőnyből. Ez okozza jelenleg a fő gondot a hangvillások számára, de legalább a gumik életben tartása és a kigyorsítás terén sikerült valamelyest előrelépniük – minderről a Crash.net hasábjain beszélt Rossi:

„Nehéz verseny volt. Szerencsére az elejéből indultam, és a rajtom sem sikerült rosszul. Próbáltam a maximumot nyújtani, de nem voltam elég gyors. Túl sokat veszítettem az egyenesben és a lassú kanyarokból való kigyorsításokon. Egész versenyen próbáltam a többiekkel maradni és nem elveszíteni a szélárnyékukat, hogy aztán harcolhassak a dobogóért. A pódium volt a célom, de sajnos mindez nem volt elég a Ducatik legyőzéséhez.”

„A jó hír, hogy a végén is jól mentem, vissza tudtam zárkózni. Úgy tűnik, idén kevesebb problémánk van az utolsó körökben, mint tavaly. Ez biztató, de ez sem elég a pódiumhoz. Különböző dolgokkal sikerült javítanunk a gumik élettartamán. Jó motorozni ezzel a géppel. Vissza kell még néznem a futamot, de úgy tűnik, a féktávokon és a kanyarokban jó vagyok. Viszont úgy látszik, a többiek előreléptek, főleg a Honda, és most már túl nagy az előnyük az egyenesekben. Elég megnézni a végsebességeket, egész versenyen küszködtünk. Sajnos valamilyen okból kifolyólag a yamahások között is én vagyok a leglassabb, ezen javítanunk kell. A Yamaha történelmileg, 2004 óta nem túl erős az egyenesekben, de úgy tűnik, idén végképp sokat veszítünk.”

Arra a kérdésre, hogy érzett-e javulást a kigyorsításokon amiatt, hogy a versenyen használta a Yamaha aero-idomját, így felelt Rossi: „Apró előrelépést jelentenek a kigyorsításokon, de végsebesség terén sokat veszítünk. A probléma az, hogy a motorfejlesztések be vannak fagyasztva, szóval nem hiszem, hogy sokat tudnánk ezen javítani. Ez van, ebből kell kihoznunk a legtöbbet, és megpróbálni harcba szállni a dobogóért. Jó motorozni a géppel, vannak erősségei, de meglátjuk, mi lesz a helyzet pályáról pályára haladva.”

Belépés