Salakmotor hírek - Világbajnokok a hétvégén a debreceni salakoválon

Készült: 2019.szeptember.20 12:18 Készítette: Super User Írta: Szilágyi Péter Kategória: Motoros Hírek Forrás SpeedWolf Debrecen Speedway Team

Salakmotor hírek - Világbajnokok a hétvégén a debreceni salakoválon
Ezt a versenyt még nem láttad! Világbajnokok a startlistán! Tíz ország - Dánia, Svédország, Ausztrália, Lengyelország, Oroszország, Csehország, Lettország, Ukrajna, Szlovénia és Magyarország - 16 versenyzője méri össze tudását a szombati 44. Debrecen Nagydíjon.
Örömmel jelentjük be, hogy sikerült megállapodnunk két csapat-világbajnokkal: a dán Hans Andersen és a svéd Linus Sundström résztvevője lesz a 44. Debrecen Nagydíjnak szeptember 21-én, szombaton 15 órától.

A dán világklasszist nem kell különösebben bemutatnunk a sportág kedvelőinek, elég kiemelnünk, hogy kétszer akasztottak a nyakába csapat-világbajnoki aranyérmet, s emellett négyszer nyert Grand Prix-nagydíjat. Stílusos motorozásával, sportemberi nagyságával sok rajongót szerzett az évek alatt, nem véletlen, hogy amikor Debrecenben versenyzett, igazi közönségkedvenc volt. Egyes pletykák szerint Andersennek ez az utolsó idénye a speedway világában, így akár búcsúfellépésnek is tekinthető a sztár magyarországi látogatása.
Svédországból is csapat-világbajnok érkezik Linus Sundström személyében. A 28 éves vaspapucsos remek formában versenyez az elmúlt időszakban, megnyerte a szlovénia Krskóban megrendezett Arany jel viadalt, míg a prágai Tomicek-emlékversenyen a GP-s Niels Kristian Iversen mögött a második helyen végzett. Sundström Lengyelországban alapembere volt a Rybnik csapatának, mely alakulat a szezon végén feljutott az ekstraligába.
Salakmotor hírek - Világbajnokok a hétvégén a debreceni salakoválon


Oroszországból az a salakszóró érkezik, aki letaszította Grisa cárt (Grigorij Lagutát) a trónjáról, nevezetesen Andrej Kudrjasov. A friss orosz egyéni bajnok korábban csapatkapitányként junior világbajnoki címhez segítette a Szbornaját, majd a Világkupában vitézkedő oroszok csapatkapitánya is volt. Kudrjasov tavaly bejutott a SEC döntőjébe.

De senki se gondolja, hogy könnyű dolga lesz a két világbajnoknak, ugyanis több olyan ellenfelük is lesz, akik résztvevői voltak az idei Speedway of Nations (SON) küzdelemsorozatnak. A csapat-világbajnokságon hazája válogatottját képviselte a szlovén Matic Ivacic, aki idén bombaformában versenyez, majdnem letaszította hazája trónjáról az eddig egyeduralkodó, 18-szoros egyéni bajnok Matej Zagart. Az újdonsült junior Európa-bajnok Wiktor Lampart is harcba száll a 44. Debrecen Nagydíjon. A lengyel PGE Ekstraligában edződő fiatal polákról tudni illik, hogy állandó résztvevője az idei junior világbajnokságnak, s az előkelő 6. helyen áll. A cseh válogatott Jan Kvech a közelmúltban több alkalommal is bizonyította rátermettségét, megnyerte a 19 éven aluliak nem hivatalos Európa-bajnokságát, az Európa Kupát, majd a junior világbajnoki döntő güstrowi állomásán a dobogó harmadik fokára állhatott fel az elmúlt hétvégén. Kvech honfitársa, Petr Chlupac is motorra ül Debrecenben, róla érdemes tudni, hogy a csehek SON-keretének tagja volt, s bejutott az U19-es Európa Kupa döntőjébe. Szintén motorozott a csapat-világbajnokságon Oleg Mihailov, aki Lettország sikeréért küzdött. A fiatal tehetség a közelmúltban óriási sikert ért el, ugyanis Andzej Lebedevvel karöltve páros Európa-bajnoki bronzérmet szerzett.

Salakmotor hírek - Világbajnokok a hétvégén a debreceni salakoválon
S ha már ifjú titánok, s a világ legnagyobb salakos nemzetei: az ausztrál Brayden McGuinness és a dán Mathias Nielsen fiatal koruk ellenére már a felnőttek mezőnyében is letették névjegyüket, így biztosan nem vallanak szégyent a cívisvárosi oválon.

A nagy salakos nemzetek képviselői közül nem maradhatnak ki a polákok sem, akik közül Pawel Miesiac a lengyel klubjának, a Lublinnak a legjobb hazai motorosa. Miesiac igazi közönségkedvenc a Hajdúságban, ráadásul korábbi nagydíj-győztest tisztelhetünk személyében. Érdekesség, hogy Pawel junior csapatvilágbajnok. Hubert Legowikot ismerhetik a hajdúsági drukkerek, a korábbi junior Eb-döntős lengyel már többször is jó benyomást keltett a motorozásával a Gázvezeték utcai salakstadionban.

Szintén képviselhette hazáját a SON-on az ukrán Sztaniszlav Melnicsuk, akinek a régi debreceni ovál kifejezetten feküdt, többször állhatott dobogóra a cívisvárosban.

Természetesen nem maradhat magyar versenyző nélkül a startlista, a legjobb honi salakszóróknak, Kovács Rolandnak, Magosi Norbertnek és Fazekas Dennisnek szoríthat majd a nagyérdemű a szeptember 21-ei viadalon.

A startlista

Linus Sundström SWE
Hans Andersen DEN
Andrej Kudrjasov RUS
Matias Nielsen DEN
Brayden McGuiness AUS
Matic Ivacic SLO
Jan Kvech CZE
Petr Chlupac CZE
Pawel Miesiac POL
Hubert Legowik POL
Wiktor Lampart POL
Oleg Mihailov LAT
Sztaniszlav Melnicsuk UKR
Kovács Roland HUN
Magosi Norbert HUN
Fazekas Dennis HUN

Belépés